• Szeretné, hogy weboldala a látogatói számára biztonságos legyen?
  • Megmutatjuk, miért van szüksége SSL-tanúsítványra!
  • Örülne, ha honlapja jobb helyezésre kerülne a Google találati listán?

Az SSL vagy a teljes nevén a Secure Socket Layer egy olyan protokoll, melynek használatával magasabb fokú adatvédelem és biztonság érhető el, mint a titkosítatlan webes kapcsolatokkal. Az SSL kapcsolat nélküli weboldal bizonyos információknak, mint a hitelkártya adatok, fiókbelépéshez szükséges adatok és egyéb személyes adatok kiszivároghatnak az internetes csatornákon.

Miért is szükséges az SSL tanúsítvány?

Az SSL tanúsítvány csökkenti annak a kockázatát, hogy a felhasználó személyes információi egy harmadik fél kezébe kerüljenek, így lehetőséget adva velük való visszaélésre. Online vásárlásnál az ügyfeleket az adataik megadására kérik, például a hírlevélre történő feliratkozás és/vagy a rendelések leadása. Az ügyfelek adatainak védelmét szolgálja az SSL, így a webhely számos látogatója nagyobb bizalommal osztja meg személyes adatait, ha tudja, hogy az oldal SSL-kapcsolatot használ. A legtöbb böngésző egy lakatot formázó ikont jelenít meg illetve a https:// előtag a főbb jellemző az SSL-kapcsolat észlelésekor. Ha nem biztonságos oldalra tévedünk böngészőnk figyelmeztetni fog.
1

Amennyiben a weboldal nem rendelkezik https protokollal a böngésző felhívja a látogatók figyelmét különféle jelzésekkel. A Firefox pirossal áthúzott lakattal figyelmeztet valamint ”Ez a kapcsolat nem biztonságos”, míg a Chrome a „Nem biztonságos” szöveggel figyelmeztet.

2 3


SSL nélküli weboldalak megjelenése

Firefox böngészőből nézve

1 4

Chrome böngészőből nézve
5

Internet Explorer böngészőből nézve
6

Yandex böngészőből nézve

Untitled-7 Untitled-8

 

SSL tanúsítvánnyal rendelkező weboldalak

Firefox böngészőből nézve

2 3

Chrome böngészőből nézve
Untitled-9

Internet Explorer böngészőből nézve
Untitled-10
Yandex böngészőből nézve

Untitled-11 Untitled-12

Miért van szükség az SSL prokollra?

 

SSL nélküli weboldalak: SSL-l rendelkező weboldalak:
·         Nem javasolt megadni személyes információt (az adatok kiszivároghatnak harmadik fél kezébe) ·         Védi a látogató adatait (az oldal és az ügyfél között zajló kommunikáció titkosítása)
·         Helyezés romlás a Google és egyéb keresőkben (azokon a weboldalakon ahol nincs SSL hitelesítés hátrébb kerülnek a találati listán) ·         Google és egyéb keresőkben segít a jobb helyezésért (az SSL javítja a találati arányt)
·         Bizalmatlanság a látogató számára ·         Bizalmat növel (biztosítja az ügyfeleket arról, hogy az ott látott információk valóban az adott weboldalhoz tartoznak)
·         Nincs védelem az internetes csalások ellen ·         Biztonságos a kommunikáció (a felhasználó és a fogadó számítógép közötti kommunikáció egy titkosított csatornán keresztül, speciális kódolással folyik.)

Jobb helyezés a Google találtali listáján!
Google évek óta törekszik arra, hogy a weboldal tulajdonosok használjanak SSL prokolt. Az SSL-t használó webhelyek továbbra is megkapják a SEO-emelést. Az SSL nélkül működő weboldalakat a Google hátrébb sorolja ugyanis nagyon fontos manapság webes biztonság, ennek eredményeképp a biztonságos kapcsolattal rendelkező weboldalak sokkal jobb helyezésre számíthatnak a keresőóriás találati listáján.

Tegye biztonságossá weboldalát, erősítse meg bizalmát ügyfelei számára az SSL tanúsítvány használatával.
Keressen minket bizalommal a +36-1-270-2015, +36-20-243-0649 telefonszámon vagy az iroda@groteszk.hu email címen.
ssl

9 hozzászólás

Leave a Reply