Képzelje el, hogy egy  ingatlan közvetítőnél megkérdezi: “Tessék mondani, mennyibe kerül egy ház?”  Biztos, hogy azt a választ kapjuk, hogy “az attól függ”.

Először is megkérdezik tőlünk, mi az ami legalapvetőbb elvárás? Három hálószoba mert nőnek a gyerekek? Bizonyos kerületben legyen? Ezután jönnek a kevésbé fontos, de “jó ha van” tulajdonságok, pl. kétállásos garázs, kényelmes méretű kert vagy mit szólna egy medencéhez, esetleg panorámához? Jól hangzik ugye?

Mindezek a tényezők alakítják az árat. Ezt kell összehoznunk a rendelkezésre álló keretünkkel. Elképzelhető, hogy most kissé lejjebb kell engednem az igényeimet, de ez nem jelenti azt, hogy később esetleg ne lehetne kiegészíteni a kívánt funkcióval. Pl. medence néhány év múlva is telepíthető a kertbe, ha az most “nem fért bele”.

Hogy jön ez a weboldal készítéshez?

Nem is tudom megmondani pontosan hányszor kérdezik meg tőlünk is egész egyszerűen és természetesen: “Mennyibe kerül egy weboldal?

Egy weboldalnak nálunk semmi esetre sincs egységes általános ára. Lehet néha látni weboldal készítő cégeket, akik kitesznek egy árlistát és a kedves érdeklődő összeválogathatja a különböző modulokból mit is szeretne. Ez szerintem egy sokkal összetettebb dolog és alapvetően két tényezőből, az évek során megszerzett tudásból és tapasztalatból, valamint a befektetett munkaidőből áll össze. Az első része – a tapasztalat és tudás – faktor nehezen beárazható, de a befektetett idő szükséglet is nagyban függ a beépíteni kívánt funkciók bonyolultságától, technikájától.

Mennyibe kerül egy weboldal?

Egy korábbi bejegyzésemben már tárgyaltam mit jó ha tartalmaz egy ajánlatkérés weboldal készítésre, azonban úgy gondoltuk létrehoztunk egy külön oldalt a témáról, ami iránymutatást adhat milyen tényezők is befolyásolják egy weboldal készítés árát: mennyibe kerül egy weboldal?

 

Mennyibe kerül egy weboldal?

Mennyibe kerül egy weboldal?

A www.mennyibekerulegyweboldal.hu oldalt a szakmával közösen folyamatosan bővítjük azért, hogy weboldal készítés előtt álló ügyfelek a lehető legtisztább képet kapják mennyire összetett kérdés lehet egy weboldal készítés.

Jó böngészést 🙂

 

 

55 hozzászólás

Leave a Reply